Een overzicht van het laatste nieuws

Wist je dat je op een nieuwsvak kan klikken om het volledige nieuwsitem te zien?

Vooruitzicht scoutsjaar 2020-2021

Voor onze werking vanaf september hebben we nog geen formele duidelijkheid en wachten we nog even de handvaten af. Alle koepelorganisaties werken samen met experten en overheden om principes af te stemmen (bv. kleurcodes of leeftijdsgroepen) die die overeenstemmen met onderwijs en vrijdetijdssectoren zoals sport en cultuur.

De startdag (eerste scoutsvergadering) staat gepland op zondag 20 september om 14u. We hopen jullie spoedig meer nieuws te kunnen verkondigen. Wij zijn er alvast klaar voor!

Stevige linker
De leiding van scouts were-di Melsen

Inschrijvingen scoutsjaar 2020-2021

Beste nieuwe leden en ouders,

Het afgelopen scoutsjaar zit er op, maar vol enthousiasme werken we toe naar het volgende! Heb je zin om elke zondagnamiddag met ons mee te ravotten tussen 14u en 17u? Lijkt kampen bouwen, spelen in de bossen, constructies sjorren, op kamp gaan en zoveel meer iets voor jou? Aarzel dan zeker niet om je al in te schrijven voor ons volgend scoutsjaar.

Iedereen die 6 jaar wordt vóór 1 januari, van het lopende scoutsjaar, kan lid worden bij onze scoutsgroep. Concreet voor het scoutsjaar 2020 – 2021 zijn de eerstejaars kapoenen geboren voor 31 december 2014.

We zijn heel blij dat onze scoutsgroep elk jaar blijft groeien en dat we elke zondag tientallen kinderen een leuke namiddag kunnen aanbieden. Omdat bepaalde takken enorm gegroeid zijn de laatste jaren. Om dit vlot te kunnen laten verlopen maken we gebruik van een online inschrijvingsformulier. Dit online formulier vind je hier.

De bestaande leden worden zoals voorheen nog steeds thuis (her)ingeschreven d.m.v. een huisbezoek door de leiding van de tak waarin uw zoon of dochter zich in het aankomende scoutsjaar zal inschrijven. Enkel nieuwe leden (ook broertjes en zusjes van reeds bestaande leden) moeten zich inschrijven via het online inschrijvingsformulier.

Scouting op maat

Beste ouder,

Scouting kost geld. Voor wie het een hulp kan zijn, bestaat Scouting op maat.
In samenwerking met Scouts en Gidsen Vlaanderen is het mogelijk om verminderd lidgeld aan te vragen.
Daarnaast is er ook een fonds voor activiteiten, weekends- en kampgeld. Concreet wordt de kostprijs bij dergelijke activiteiten steeds gedeeld door 3.
Ook het uniform kan goedkoper aangekocht worden. De korting op het hemd bedraagt 60%, voor broek, rok en trui is dat 50%.
Het volstaat om dit door te geven aan de (groeps)leiding, wij zorgen voor de rest!

Vragen? Contacteer gerust de takleider of groepsleiding via de telefoonnummers in de infobrochure of via info@scoutsmelsen.be of op een zondagnamiddag.