Nieuws uit het archief

Wist je dat je op een nieuwsvak kan klikken om het volledige nieuwsitem te zien?

24
Mei

Zomerkamp 2020 - Invulformulier

Beste ouders

Goed nieuws: de kampen kunnen deze zomer doorgaan. Ze zullen echter moeten georganiseerd worden in bubbels van 50 deelnemers (leiding + leden). Daarom is het voor ons van cruciaal belang om te weten hoeveel leden meegaan op kamp. We vragen jullie dan ook om dit formulier zo snel mogelijk in te vullen (ten laatste 31 mei): https://forms.gle/w5pQfy1jMU6mcXf37. Op die manier kunnen wij gericht actie ondernemen om het kamp zo goed mogelijk te organiseren. Zoals eerder aangekondigd vinden de kampinschrijvingen plaats op zaterdag 13 juni, dan zullen we jullie alle duidelijkheid kunnen geven over het kampverloop.

We zetten alvast de belangrijkste maatregelen op een rijtje.

1) Als ouder draagt u zelf de verantwoordelijkheid of u uw kind al dan niet laat meegaan.

2) Alle kinderen die vijf dagen voorafgaand aan het kamp geen enkel ziektesymptoom vertoonden, mogen mee op kamp. De symptomen variëren van milde tot ernstige luchtwegaandoeningen met koorts, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden.

3) Wie tot één van onderstaande risicogroepen behoort kan niet deelnemen aan het kamp, tenzij een dokter via een attest toestemming geeft. (Bijvoorbeeld omdat de ziekte of aandoening onder controle is door medicatie.)
Het gaat om:
- kinderen en jongeren met diabetes;
- kinderen en jongeren met hartziektes, long- of nieraandoeningen;
- kinderen en jongeren met een verzwakt immuunsysteem.

We worden in deze goed ondersteund door de koepelorganisaties en Scouts en Gidsen Vlaanderen. Voor alle informatie en de praktische uitwerking van de maatregelen verwijzen we dan ook naar het draaiboek van Scouts en Gidsen Vlaanderen: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/corona/de-zomerkampen. In de komende dagen en weken stellen we alles in het werk om aan de hand van dit draaiboek een sterk en verantwoord kampprogramma in elkaar te steken.

De kampperiodes blijven dus voorlopig ongewijzigd. Het klein kamp gaat door in Mol van 5 tot 10 juli voor de kapoenen en van 3 tot 10 juli voor de welpen en de kabouters. Het groot kamp gaat door in Bouillon van 17 tot 29 juli voor jonggidsen en -verkenners, givers en jin.

Het klein kamp wordt mogelijks opgesplitst in twee gescheiden periodes, afhankelijk van het aantal leden en mogelijkheden ter plaatse. We geven de voorkeur aan gescheiden bubbels op hetzelfde terrein, gezien ook dit toegelaten is (de virologen noemen het "bubble distancing").

De bezoekdag op groot kamp is dit jaar helaas niet toegelaten.

In het formulier is ruimte voor vragen, maar zoals steeds kan je die ook per mail stellen (info@scoutsmelsen.be). Ook telefonisch blijven we bereikbaar (Bert: 0477 22 03 93 - Bart: 0499 33 89 24).

Alvast bedankt voor jullie input en vertrouwen. Blijf zorgen voor elkaar!
26
Apr

Update: corona & scouting in de zomer

De recente (her)formulering door de Veiligheidsraad van maatregelen om de coronacrisis te bestrijden, maken duidelijk dat alle beperkingen op activiteiten met scouts en gidsen worden verlengd tot 18 mei.

Naar het zomerseizoen toe is er voorlopig 'geen nieuws goed nieuws' voor de zomerkampen anno 2020. De hoop blijft dat deze pandemie geen schaduw zal werpen over onze komende kampen onder de zon. Tot nader order blijven we dan ook inzetten op voorbereiding van kampen zoals gepland.

We houden jullie op de hoogte.
08
Apr

Activiteiten scouting on hold

Mededeling Scouts & Gidsen Vlaanderen: In nauw overleg met Minister Dalle zullen alle activiteiten binnen het jeugdwerk geannuleerd worden tot en met 19 april. We namen hiervoor de volgende zaken in overweging: het belang van kinderen en jongeren, het vergemakkelijken van deze moeilijke beslissing voor jongeren, vrijwilligers en organisaties, de kernwaarde van het jeugdwerk om goed zorg te dragen voor elkaar en onze competentie om flexibel en wendbaar te zijn als jeugdwerk.

Deze nadrukkelijke vraag geldt voorlopig tot en met 19 april. 

Navolgend dit besluit worden dus alle zondagvergaderingen en scoutsweekends (kapoenen, welpen, jonggivers en givers) tot en met 19 april geannuleerd. Hou onze verschillende informatiekanalen in de gaten voor verdere updates..
12
Maa

Festa Della Pizza 13-14 maart

Met veel trots organiseert de Jin een pizza-2-daagse met 7 soorten zelfgemaakte, verse pizza's die met zorg zullen worden gebakken in een professionele pizza-oven! Zowel gezellig tafelen als afhalen is mogelijk. De opbrengst van het evenement gaat naar ons buitenlands kamp naar Slowakije. 
Voor alle info, neem gerust een kijkje op de maandplanning van de Jin!

Door de huidige stand van zaken rond het coronavirus adviseren we om pizza's dit weekend af te halen in plaats van op te eten ter plaatse. De pizza's worden uiteraard met de nodige zorg en hygiëne gebakken.

Groeten van Igor, Luka, Lander, Yoran, Tim, Fleur, Femke, Merel, Marie, Ophelia, Kato, Bart, Marie en Florian
03
Jan

Kerstboom- verbranding zaterdag 11 januari

Naar jaarlijkse gewoonte warmt onze vzw het jaar op met een kerstboomverbranding.
Jullie zijn allemaal welkom op zaterdag 11 januari vanaf 19 u om van het vuur te genieten en om bij te praten over het afgelopen en het nieuwe jaar met een hapje en een drankje.

Voor de leden wordt voorafgaand een fakkeltocht georganiseerd. Deze zal starten om 18u30 en ongeveer een uurtje duren.

Hopelijk mogen we jullie talrijk verwelkomen om gezellig het nieuwe jaar in te branden!
Tot dan
24
Nov

Vergaderingen op vrijdagavond

Beste ouder,

Met de gezelligste periode van het jaar in het verschiet, wordt het voor de leiding (en sommige leden) stilaan de moment om in gang te schieten voor de komende examens... Daarom zullen de scoutsvergaderingen zoals elk jaar terug doorgaan op een vrijdagavond in plaats van op zondagnamiddag. 
Voor de grote takken beginnen deze op vrijdag 6 december, van 19u tot 21u30, tenzij anders vermeld op de maandplanning. Voor de kleine takken beginnen ze op 13 december, van 18u30 tot 20u30.

Bij vragen kan je zoals steeds terecht bij de tak- of groepsleiding!
Scoutieve groeten.
16
Nov

Pasta Festival Jin 22-23 november

De gemotiveerde jingroep verzorgt met veel trots en liefde heerlijke huisgemaakte pasta's. Zowel gezellig tafelen als afhalen op bestelling is mogelijk. De opbrengst gaat integraal naar ons buitenlands kamp. Jong en oud is welkom!

***INSCHRIJVEN***
jinscoutsmelsen@gmail.com of  +324 91 54 38 99 

***MENU EN PRIJZEN***
Kindermenu (tot 12 jaar): €9
Vegetarisch (bolognese of pesto): €11
Bolognese: €13
Carbonara: €13
Pesto: €13

***WANNEER***
Vrijdagavond 22 november tussen 18u00 en 22u00
Zaterdagavond 23 november tussen 18u00 en 22u00

Verdere info via facebook

Groetjes van de Jin!

05
Nov

SCOUTSONTBIJT ZONDAG 17/11

VZW 't Veldschuurke organiseert opnieuw haar jaarlijks ontbijt in het scoutsgebouw van Were di Melsen. Dit jaar gaat de opbrengst integraal naar de werken die we in 2020 aanvatten in de keuken van het gebouw. Ondertussen is het gebouw volledig geïsoleerd.

Zondag 17 november 2019
vanaf 8 uur tot 10 uur


Een uitgebreid ontbijtbuffet (zoet en hartig)
12 Euro voor volwassenen - 7 Euro voor kinderen


Inschrijven via Roxanne (0472 73 06 04)
of inschrijvingen.veldschuurke@gmail.com

19
Sep

Paskofferverkoop zo 13 oktober 13:30

Elk jaar organiseren wij een paskofferverkoop, op deze zondagmiddag kan je langskomen en allerlei scoutskledij passen en eventueel kopen. Het kan enkele weken duren vooraleer we je bestelling ontvangen. Je kan natuurlijk ook zelf naar de scoutswinkel, de Hopper, in Gent gaan. (Lange Violettestraat 33, 9000 Gent) De dassen kan je wel elke zondag kopen bij je eigen leiding. Deze kosten 7,5 euro. De groene broek kan je ook verkrijgen bij de paskoffer maar het mag ook een willekeurige broek zijn, zolang ze maar groen is.
Voor de verloren voorwerpen van op kamp kan je terecht op de scouts voor of na de eerste vergaderingen.
17
Sep

Inschrijvingen 2019-2020

Beste nieuwe leden (en ouders)

Fantastisch dat jullie interesse hebben om lid te worden van onze scouts! Omdat onze scouts de laatste jaren stevig aan het groeien is, schakelen wij over naar een online inschrijvingsformulier voor het scoutsjaar 2019 – 2020. Dit inschrijvingsformulier vindt u hier terug, deze dient ingevuld te worden ten laatste op 31/08. De eerste week van september volgt dan een bevestiging. Indien er vragen zijn kan u nog steeds mailen naar info@scoutsmelsen.be .

09
Jan

Feestweekend

6, 7 en 8 april is het weer zover! Vrijdag gaan we van start met een quiz en een streekbierenavond, zaterdag hebben we onze 99centfuif en afsluiten doen we met een eetfestijn op zondag!! Verdere info volgt! Zou u graag de scouts willen steunen door te sponsoren? Neem dan zeker contact met ons op!!!
17
Dec

Ledenstop geboortejaren 2010 en 2011 + 2004 - 2006

Gezien het overdonderende succes van onze jeugdbeweging de laatste tijd zijn we genoodzaakt om bij 2 van onze takken een ledenstop in te voeren. Het gaat om de jongste tak (kapoentjes) en de tak van de jonggivers.
Indien je toch nog een kindje hebt uit bovenvermelde geboortejaren dat graag lid zou worden van onze scouts stuur dan een mailtje naar info@scoutsmelsen.be. Mocht er een plaatsje vrijkomen laten we jullie zo snel mogelijk iets weten. (Deze mededeling geldt niet voor kindjes die momenteel nog in hun try-out periode zitten.)
11
Nov

VZW-ontbijt zondag 19/11

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert onze vzw haar scoutsontbijt.
Jullie zijn allen van harte welkom op dit uitgebreide ontbijtbuffet op zondag 19 november.
Starten met ontbijten kan vanaf 8u tot 10u in onze eigen scoutslokalen en dit voor de schappelijke prijs van €7 (kinderen) of €12 (volwassenen).
Inschrijven doe je bij Claudine Verstraeten (0472 73 06 35) of bij Roxanne Naessens.

We zijn momenteel bezig met de isolatie van onze slaapzolder dus de inkomsten
kunnen meteen goed besteed worden :).
08
Sep

Eerste vergadering 2017-2018

De eerste vergadering van het nieuwe scoutsjaar vindt plaats op zondag 24 september en gaat zoals gewoonlijk van start om 14u.
Deze vergadering wordt afgesloten met de overgang dus jullie kleren zullen waarschijnlijk vuil/nat worden.

Na de overgang zullen de foto's van het groepskamp te bezichtigen zijn.
08
Sep

Snoeperkestoer

Op zaterdag 23 september organiseert onze vzw haar eerste editie van de Snoeperkestoer.
Uiteraard zijn jullie allemaal van harte welkom op deze wandeltocht doorspekt met enkele lokale lekkernijen en randactiviteiten.
Inschrijven kan via simon.hulsbosch@hotmail.com of via 0499 38 34 02.

Meer info kan je hier vinden: Snoeperkestoer
07
Sep

Paskoffer + dassen

Leden die iets willen bestellen bij de paskoffer (hemd, broek, t-shirt, pull) zullen deze kleren kunnen passen op zondag 15 oktober. Kom aub een beetje vroeger zodat het passen achter de rug is eens de vergadering start.

Dassen zullen elke week te verkrijgen zijn voor 7,5 euro.
11
Mei

Kampinschrijving + Italiaanse avond

Het hoogtepunt van het scoutsjaar komt zo stilaan in zicht!
Op zaterdag 1 of zondag 2 (kapoenen) juli vertrekken we eindelijk op groepskamp. Hiervoor moeten jullie kindjes natuurlijk ingeschreven worden. Dit kan op zaterdagavond 10 juni tussen 19u en 20u30.

De kostprijs voor dit kamp bedraagt 100 euro (kapoenen), 120 euro (welpen en  kabouters) of 165 euro (jonggivers en givers). Dit bedrag kan die avond cash betaald worden of worden overgeschreven op rekeningnummer BE66 0682 2173 3943 met vermelding van de naam van jullie scouter.

Diezelfde avond organiseert onze vzw opnieuw zijn Italiaanse avond. Een echte aanrader! Inschrijven kan bij Roxanne Naessens (0472 73 06 04) of Claudine Verstraeten (0472 73 06 35).
12
Okt

Paskoffer + dassen

Vanaf komend weekend (zondag 16/10) zullen de bestelde kleren ter beschikking zijn.

Dassen blijven nog steeds te verkrijgen voor 7,50 euro!
02
Okt

02/10: Paskoffer + kampfoto's

Op zondag 2 oktober zal er voor de start van de activiteiten (13u30 - 14u) de mogelijkheid zijn om nieuwe scoutskleren te passen en te bestellen.
Er is pasmogelijkheid van:
- scoutshemden (35/38 euro)
- groene lange broeken (40/49 euro)
- groene korte broeken (33/40 euro)
- scouts en gidsen T-shirt (12/14 euro)
- scouts en gidsen pull (34/39 euro)

Na de activiteiten zullen de foto's van de zomerkampen getoond worden.

Vanaf zondag 2/10 zijn er ook opnieuw scoutsdassen te verkrijgen voor 7,50 euro!
01
Sep

Inschrijvingen nieuwe scoutsjaar

Hou je van ravotten, kampen bouwen, vuil worden? Of heb jij een sloeber rondlopen die zich elke zondagmiddag wil rot amuseren? Dan is onze scouts misschien wel dé oplossing! 

Elke zondag spreken wij af om van 14u tot 17u om samen te spelen. Kom dus op zondag 25 september om half 2 naar de scouts, zo is er nog genoeg tijd om kennis te maken. 

Of indien je wat meer info wilt mag je gerust mailen of bellen naar: 
info@scoutsmelsen.be
Marie Watté (kapoenenleiding, 1e en 2e leerjaar) 0477843722
Florian Tachelet (kabouterleiding, meisjes 3e,4e & 5de leerjaar) 0491543899
Eva Naessens (welpenleiding, jongens 3e, 4e &5de leerjaar) 0470036797

03
Aug

Groepskamp 2017

In 2017 gaan we, net als in 2012, met alle takken op hetzelfde moment op kamp!
De grote takken (jonggivers, givers en jin) gaan op kamp van zaterdag 1 tot donderdag 13 juli. De bezoekdag zal vallen op vrijdag 7 juli.
De welpen en kabouters vertrekken eveneens op zaterdag 1 juli, maar mogen op de bezoekdag weer opgehaald worden. Ook de kapoentjes keren op de bezoekdag weer huiswaarts, maar zij vertrekken op zondag 2 juli.

Dus voor de duidelijkheid:
- kapoenen: zondag 2 tot vrijdag 7 juli
- kabouters / welpen: zaterdag 1 tot vrijdag 7 juli
- jonggivers / givers / jin: zaterdag 1 tot donderdag 13 juli
- BEZOEKDAG: vrijdag 7 juli
14
Mei

Zaterdag 4 juni

Op zaterdagavond 4 juni is het tussen 18u30 en 20u30 mogelijk om jullie kindjes in te schrijven voor onze zomerkampen, 5-10 juli (kapoenen), 3-10 juli (kabouters/welpen) en 17-29 juli (jonggivers, givers en jin).

Deze avond zijn jullie ook welkom op de Italiaanse avond van onze vzw!
19
Apr

Cava en/of wijn nodig?

Na ons feestweekend hebben we nog wat flessen cava en wijn (wit en rood) staan.
Deze verkopen we voor de schappelijke prijs van 6 euro voor een fles wijn en 7 euro voor een fles cava.
Bij interesse laat gerust iets weten aan info@scoutsmelsen.be
14
Apr

Laatste scoutsvergadering

Op vrijdag 13 mei gaat de laatste vergadering van dit scoutsjaar door en dit van 18u30 tot 20u30.
Na het afsluitende vierkant zorgen we voor een kampvuur waarbij alle ouders en leden welkom zijn om gezellig na te praten over het voorbije jaar en vooruit te blikken op de komende kampen.
20
Maa

Streekbieren + Quiz

We gaan ons feestweekend van start met de derde editie van onze quiz & streekbierenavond. 40 teams mogen strijden voor top 5 die respectievelijk een prijs ontvangen.

? INSCHRIJVEN ? 
- Quiz@scoutsmelsen.be met vermelding: 
teamnaam, naam en tel.nr. verantwoordelijke
- Telefonisch via 0472 433 642 (Bernard Heynderickx)
Inschrijvingsgeld bedraagt €20 per team. 

Een team moet minstens met 4 zijn en mag maximum met 5 zijn.

Aanmelden voor de quiz is tussen 19u en *ten laatste* 19u45. De eerste vraag wordt stipt om 20u gesteld.
Niet-quizzers zijn welkom vanaf 21u30 zodanig dat de deelnemers zich optimaal kunnen concentreren op de vragen.

? ZUIPBEKER ? 
Merk je na een paar rondes dat winnen er niet meer van zal komen, panikeer niet. Net als vorig jaar werken we met een zuipbeker. Het team dat na de quiz de meeste volle drankkaarten heeft binnengebracht wint een groot, ludiek glas vol met gerstenat.
Na de quiz wordt er achtergrondmuziek afgespeeld en kunnen jullie verder nagenieten van de quiz bij een lekker streekbierke (keuze uit 25 stuks)

? HONGER!? ? 
Krijgt u tijdens of na de quiz een hongerke? Geen probleem, wij verkopen croque monsieurs aan zeer democratische prijzen.
20
Maa

99centfuif

We zijn toe aan de 9e editie van onze fuif. Alweer met het gekende concept: 'BIER AAN 99 CENT'! 


? LINE-UP ?

+++ MAIN+++

Freaquency, No Trixx, Les Mecs (Eric Yamazawa),  Thomassive, Fiesta Crew, Ylmt


+++ DUBSTEP/DNB TOWER +++

Masked

T&J

Aspire

Mask Z


? ALGEMENE INFORMATIE ?
Scoutsterrein Were-Di Melsen
Kerkwegel 24
9820 Melsen

VVK: 7 euro
ADK: 9 euro

20
Maa

Eetfestijn

Traditiegewijs sluiten we ons weliswaar uiterst succesvol feestweekend af met een stevige maaltijd: een ideale aangelegenheid om uw kater weg te werken of om eens polshoogte te komen meten bij de oververmoeide leiding.

Dit jaar kunnen jullie, zoals steeds, genieten van overheerlijke vis- of vleesbrochettes.

De kostprijs bedraagt:
- Vleesbrochette (€15)
- Visbrochette (€17)
- Voor de kinderen < 12 (€10)

Alles wordt geserveerd met goudgele frietjes, verse groentjes en sausjes naar keuze.


Net zoals vorig jaar zijn er dit jaar 2 shifts:
- 11u30
- 13u

? RESERVEREN ? 
Familienaam, aantal personen en maaltijdkeuze door te geven aan 0499 33 89 24 (Bart de Cooman) of mailen naar eetfestijn@scoutsmelsen.be


Bijkomend voorzien wij voor de kleinsten een springkasteel & andere randactiviteiten.

Voor de ouderen die een gokje willen wagen is er de traditionele tombola met tal van prachtige prijzen!

Wij verwachten jullie en we hebben er alvast zin in!
07
Jan

Kerstboomverbranding

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de vzw onze kerstboomverbranding. Alle leden worden om 19uur verwacht voor een leuke groepsactiviteit. Ouders & sympathisanten worden eveneens om 19uur verwacht voor een lekkere glühwein, jenever, warme soep,... en natuurlijk een gezellige babbel bij het vuur! Hopelijk tot dan!
12
Nov

Verhuur

Onze lokalen worden niet meer verhuurd tot 4 maart 2016. 
28
Sep

PASKOFFER 4 OKTOBER

Op zondag 4 oktober hebben jullie de kans om o.a. een nieuw hemd te komen passen en bestellen. De paskoffer (scoutshemd, groene broek, scouts en gidsen T-shirt, scouts en gidsen pull) zal uitgestald staan vanaf 13u.
Wanneer je iets wil passen, kom dan zeker op tijd zodat de start van de vergaderingen geen vertraging oploopt.

Nog even voor de duidelijkheid:
- dress code kapoenen: scoutsdas
- dress code kabouters/welpen: scoutsdas + scoutshemd
- dress code jonggivers/givers/jin: scoutsdas + scoutshemd + groene broek

Eens de bestellingen van de paskoffer zijn gearriveerd, zal streng worden toegekeken op het naleven van deze regels!
20
Sep

Eerste Scoutsvergadering

Zondag 27 September: 

Op deze zondag start onze allereerste scoutsvergadering. 
Deze vindt plaats van 14u tot 17u. Om 14u, na onze vierkantsformatie, is er een leidingsvoorstelling.

Na de activiteit is er een diamontage van de foto's van groot en klein kamp, terwijl is er natuurlijk de mogelijkheid om iets te drinken. 

27
Aug

Scoutstrui

Dit jaar zouden we graag opnieuw een eigen Were Di Melsen scoutstrui ontwerpen, maar vooraleer we deze kunnen laten drukken, hebben we natuurlijk een logo nodig.

Ben jij creatief? En kan je goed logo’s ontwerpen? Dan is deze wedstrijd misschien wel iets voor jou! De prijs is niet enkel jouw logo op elke trui, bovendien ontvang jij hem gratis! Let’s start!!

 

Inzendingen (liefst in PDF/IPG) mogen gestuurd worden naar: info@scoutsmelsen.be

27
Aug

Nieuwe groepsleiding

Na drie jaar trouwe dienst, hebben Michiel en Bernard afstand genomen van de functie als groepsleider. Elke zondag opnieuw stonden zij paraat om de leidingsploeg te motiveren en te ondersteunen. Bovendien is groepsleiding zijn zoveel meer dan enkel de zondagnamiddag aanwezig te zijn. Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor de hele groep maar staan ook in voor de volledige organisatie van de scouts. Om dit werk te verzachten kan onze scouts wel al verschillende jaren rekenen op de hulp van de VZW. Zij ondersteunen ons bij alle randactiviteiten, zorgen voor de aankoop van tenten, zorgen dat ons gebouw in orde is, … Hiervoor willen wij hen dan ook hartelijk bedanken. Na deze 3 jaar was het tijd voor een nieuwe groepsleiding. Namelijk Bart De Cooman, Romy Van Haudenhuyze en Eva Naessens. Wij zullen ons best doen om net zoals Michiel en Bernard onze scouts in goede banen te leiden en altijd paraat te staan voor niet alleen de kinderen, de leiding maar ook de ouders. We vinden het namelijk belangrijk om toegankelijk te zijn naar de ouders toe. Hou je daarom niet in om ons eens aan te spreken. Wij hopen op een goede start en een spetterend scoutsjaar!

Groetjes,

De groepsleiding.

Eva Naessens (nr. 0470036797)

Romy Van Haudenhuyze (nr. 0472072041)

Bart De Cooman (nr. 0499338924)


Ps: heb jij zin om ook deel uit te maken van de vzw? Dan kan je vrijblijvend contact opnemen met Roxanne Naessens 04.7273.06.04

01
Jun

Klein kamp 2015

Het klein kamp gaat zoals elk jaar door van 03/07 t.e.m. 10/07 (voor kabouter & welpen) en van 05/07 t.e.m. 10/07 (voor kapoenen). Inschrijving voor kamp gaat door vrijdag 12 juni van 19u tot 21u in het scoutslokaal!

Adres: Marnixdreef 28, Lier
01
Jun

Groot kamp 2015

Groot kamp gaat door van 17/07 t.e.m. 29/07 (jonggivers, givers, jin). 
Je kan je inschrijven op 12 juni van 19u tot 21u

Adres: Steinefeld, Saint-Vith (klik)

30
Maa

Eetfestijn

Zoals elk jaar sluiten we ons onvergetelijk feestweekend af met een overheerlijke warme hap op 12 april 2015.
De kostprijs bedraagt: vleesbrochette (€15), visbrochette (€17), kinderen < 12 (€10)

Alles wordt geserveerd met goudgele frietjes, verse groentjes en sausjes naar keuze. Reserveren doe je door familienaam, aantal en maaltijdkeuze door te geven aan 0499 33 89 24 of mailen naar eetfestijn@scoutsmelsen.be (geef ook je shift door: 11u30 of 14u)


27
Maa

QUIZ + Streekbieren-avond

Wij organiseren op vrijdag 10 april, na het succes van vorig jaar, de tweede editie van onze quiz! 35 teams mogen strijden voor de eerste plaats met als beloning een biermand voor de top 3. Deze begint stipt om 20u. Aanmelden kan van 19u tot 19u45.

Inschrijven kan door te mailen naar quiz@scoutsmelsen.be (teamnaam, naam en tel.nr. verantwoordelijke vermelden aub) Of telefonisch naar 0472.43.36.42 (Bernard Heynderickx)


26
Maa

99CENTFUIF

Dit jaar is het weer 99CENTFUIF! We zijn toe aan de 9e editie van onze fuif. Ook dit jaar feesten we onder het motto: 'BIER AAN 99 CENT'! Er zijn 2 zalen: de "main tent", en ook een dubstep/DNB-tower, waarbij we wat harder gaan.

Line up: Davidov, Freaquency, Thomassive, Masked, Men of Luma, David D, YLMT, Men of Luma, Aspire, Phonetix, T&J

SAVE THE DATE: 11 april 2015 (Meer info)
07
Jan

Kerstboom-verbranding 10/01

Geen tijd en plaats gevonden om uw vrienden, familie een gelukkig nieuwjaar te wensen? Ben je wel in voor een jenevertje, een glühwein of een cava? Of doe je het liever wat rustiger aan met een verse kom soep, dampende koffie en een heerlijk geurende hotdog? 
Dan ben je zaterdag zeker op de juiste plaats als je komt naar onze kerstboomverbranding! Iedereen is welkom vanaf 19u00 op Scouts Melsen (Kerkwegel 24). Tot dan!
20
Sep

Begin scoutsjaar

Vanavond is het zover! Receptie, diavoorstelling en leidingsvoorstelling

Zaterdag 20 september om 19u verwachten we jullie allemaal vanaf 19u op ons scoutsterrein (ouders en leden) om het nieuwe scoutsjaar in gang te zetten. Tot dan!
13
Sep

Inschrijving nieuw scoutsjaar

We zijn op zoek naar lieve kapoentjes, en levenslustige jongens en meisjes die graag de zondagnamiddag met ons mee ravotten telkens van 14u tot 17u

 Heb jij wel zo een kapoen die houdt van kampen bouwen, spelen in de bossen en zo veel meer? Aarzel dan niet en neem zeker contact met ons op, of kom langs tijdens onze eerste activiteit op zondag 21 september om 14u! (Nieuwe leden komen best iets vroeger)

Vragen of opmerkingen? Info@scoutsmelsen.be of via onderstaande contactpersonen:
Kapoentjes (2007-2008) 
Daan verbeurgt 0479 73 96 67 

Welpen (jongens 2006, 2005, 2004) 
Romy Van Haudenhuyze 0472 07 20 41 

Kabouters (meisjes 2006, 2005, 2004) 
Esther Tachelet 0498 13 44 93 
04
Jun

Inschrijven kamp

Het scoutsjaar zit erop, en het scoutskamp komt eraan. Hiervoor organiseren we weer een inschrijvingsavond op vrijdag 6 juni van 19:00u tot 20:00u in onze scoutslokalen. Hopelijk tot dan!
16
Mei

VERGADERING VRIJDAG

Alle leden worden verwacht om 18u op het scoutsterrein in uniform! Het is de laatste activiteit. Om 20u30 is de activiteit gedaan en wordt iedereen uitgenodigd om het jaar gezellig af te sluiten. Tot dan.
23
Maa

Belangrijke data om te noteren

Beste ouders en kindjes, 

Komende maanden zijn er enkele speciale activiteiten die niet op zondag doorgaan, schrijf deze data zeker in jullie agenda!

Zondag 30 maart: Carnaval
ZATERDAG 19 APRIL: Groepsuitstap
Zaterdag 3 mei: Sportdag

En niet te vergeten ons grote feestweekend binnenkort: 11-13 april!

Verdere info rond deze activiteiten krijgen jullie via de takleiding!
08
Jan

Word onze vriend!

Hallo lieve internet-generatie! 

Sinds het begin van dit scoutsjaar hebben wij ook een FACEBOOK-account! Hierop posten we altijd de laatste nieuwtjes of belangrijke wijzigingen, dus voeg ons zeker toe als vriend zodat jij op de hoogte kan blijven van wat er in de scouts gebeurt.30
Dec

Kerstboom-verbranding 4 januari

Op 4 januari (kerstboomverbranding) worden alle leden om 19u verwacht op het scoutsterrein voor een fakkeltocht. Rond 20u30 zijn we weer terug.

Neem je kerstboom mee en krijg een gratis consumptie! (meer informatie)
18
Dec

Sponsoring feestweekend

Beste ouders,

We hebben alle ouders een e-mail gestuurd in verband met het feestweekend. Kijk zeker ook in je map "ongewenst" en stel ons e-mailadres in als een 'veilig' e-mailadres. 
Heb jij geen mail ontvangen? Stuur ons een bericht op info@scoutsmelsen.be en vermeld van wie jij de mama of papa bent.
28
Nov

Zie ginds komt de stoomboot...

Beste vriendjes en vriendinnetjes, 
vanmorgen werd ik gewekt door een wel heel speciaal telefoontje. Ik had namelijk de hoofd-zwartepiet van Sinterklaas aan de andere kant van de lijn. Hij wist me te vertellen dat wie nu zondag zijn schoentje meeneemt naar de scouts, zich de week daarna mag verwachten aan een cadeautje....


21
Okt

Paskoffer 27 oktober

Op 27 oktober komt de hopper langs! Als uw zoon of dochter nog iets van scoutskledij (hemd, das, broek, ..) nodig heeft, is dit dus de ideale gelegenheid. Er dient op voorhand betaald te worden om problemen te vermijden en  de bestelling zal 1 à 2 weken op zich laten wachten. De paskoffer vindt plaats vòòr de activiteit, dus kom best iets vroeger.


Prijzen van de enkele artikelen zijn: hemd volw.: 38€. Hemd kind: 35€. Korte broek kind: 33€. Korte broek volw.: 40€. Lange broek kind: 40€. Lange broek volw: 49€. Scoutsdas: 5€. Ook zijn er T-shirts en truien voorzien van Scouts Were Di Melsen. 

19
Sep

Openlucht-viering

Op zaterdag 21 september om 18 uur wordt het startschot gegeven van het nieuwe scoutsjaar met de openluchtviering. De nieuwe leidingsploeg en VZW werken samen om er een unieke belevenis van te maken. Iedereen is welkom en alle leden worden verwacht exact om 18u! Nadien is iedereen uitgenodigd om gezellig te keuvelen bij een heerlijk abdijbiertje.
07
Sep

Eerste activiteit

Op zondag 22 september nodigen wij jullie uit om samen met jullie zoon/dochter eens te “proeven” van wat de scouts precies is. Aan de hand van verschillende postjes kunnen jullie kennismaken met o.a. sjorren, vuur maken, en nog veel meer. Deze activiteit vindt plaats van 14u tot 17u voor alle takken.

Nieuwe leden komen best een kwartiertje op voorhand om de leiding in te lichten en mee te zijn met alle nodige zaken. Je kan je zoon/dochter ook inschrijven die dag, of na 3 keer proberen.

Tot dan!
06
Sep

Nieuw scoutsjaar - nieuwe leden

Beste ouder(s) en kinderen,
Het nieuwe scoutsjaar breekt weer aan en daar horen natuurlijk nieuwe gezichten bij! Net daar zijn wij naar op zoek! De enthousiaste kapoenenleid(st)ers van Scouts Were di Melsen zullen het komende jaar alles geven om er met de jongsten een onvergetelijk jaar van te maken.

Zit uw Jonge spruit (2006-2007) boordevol energie en zoekt hij nog een toffe bezigheid om zijn zondag door te brengen tussen 14u en 17u? Dan is scouts Were di Melsen zeker een aanrader!

Heb je thuis een zoon of dochter rondlopen tussen de 6 en 8 jaar, die houdt van ravotten en zich graag eens volledig vuil maakt? Aarzel dan niet en neem gerust contact op, of kom langs de eerste vergadering op 22 september om 14u!

Vriendelijke scouts groetjes, de kapoenenleiding
Scouts Were di Melsen

Romy Van Haudenhuyze: 0472/ 07 20 41
Charlotte Rogier: 0476/ 27 09 05
Simon Hulsbosch
Michiel Verbeurgt
16
Jul

Groot Kamp 2013

De jonggivers en givers worden morgen (Woensdag 17 juli) TEN LAATSTE om 07:50 verwacht aan de voorkant van het Station Gent Sint-Pieters (onder het afdak).

Neem zeker mee: SIS-kaart, ID-kaart, en vergeet de inschrijvingsbriefjes voor de bezoekdag niet!
22
Mei

Inschrijvingen kamp

Dag vrienden van de scouts! Het scoutsjaar zit erop, en de scoutskampen komen eraan. Jullie kunnen zich inschrijven 7 juni op de scouts zelf.

Kapoenen: vanaf 18u30
Andere takken: vanaf 19u

Voor de kapoenen bedraagt de prijs voor het kamp 75 euro, voor welpen en kabouters 100. Voor de oudere takken (groot kamp), bedraagt het 135 euro. Er is 10, 20, 30,... euro korting per kind op hetzelfde kamp.

Tot dan!
20
Mei

Locaties scoutskamp

Op vraag van vele ouders, hieronder de locaties van de kampen:

Kapoenen, welpen, kabouters:
Vlinderstraat 1
2440 Geel

Oudere takken:
Rue du pont 19
5555 Graide
10
Mei

Laatste vergadering

Dag Scoutsvriendjes! Deze avond is (vrijdag 10 mei) is het de laatste scoutsvergadering. Alle leden worden verwacht voor een activiteit om 19u in uniform. Daarna, rond 21u is er nog een afscheidsbarbeque om het jaar af te sluiten.

Tot dan!
23
Apr

Moederdag - een tip

VZW 't Veldschuurke presenteert:

Een heerlijke ontbijtmand, de ideale cadeautip voor de moeders! En daarboven op nog eens gratis aan huis geleverd!
Het ontbijtpakket bestaat uit:
- Boterkoek, pistolet, suisse en en chocoladekoek per persoon
- Allerlei beleg: boter, confituur, smeerkaas, choco, peperkoek, speculaas, chocolade
- Fruitsap
- Eventueel een flesje Cava (5 euro extra!)

Dit alles is mooi gepresenteerd in een rieten mand en aan huis geleverd op het uur dat u wenst. 1 ontbijtmand voor 2 volwassen kost 20 euro!

Graag bestellen voor woensdag 8 mei 2013.
Dit kan door een privébericht te sturen of een mailtje naar: roxannenaessens@gmail.com met daarin:
- Naam
- Adres
- Levering rond 8 uur of rond 9u15 (Opgelet! Dit zijn richturen, het kan 30 minuten verschillen)
De betaling kan gebeuren contant bij de leiding of via overschrijving op onderstaand rekeningnummer: 737 - 9041990-81
(Opgelet, de mand is enkel besteld na ontvangst van betaling)
11
Apr

Groepsuitstap 13 april

Lieve peuters, kleuters, kindjes, kindjes die denken dat ze geen kindjes meer zijn, en adolescenten,
nu zaterdag 13 april is het GROEPSUITSTAP. We verwachten iedereen in uniform om half 9 (08u30) aan Gent Sint-Pietersstation.
Wat neem je mee?
- Lunchpakket
- 15 euro

We zullen terug zijn rond 17u aan Gent Sint-Pieters.
Tot dan!
25
Maa

EETFESTIJN 7 april

Brochettefestijn!
-Vleesbrochette (€14)
-Visbrochette (€16)
Kinderen eten aan halve prijs.

JE KAN NU INSCHRIJVEN ONLINE!
Download hier het inschrijvingsformulier, en stuur dit naar eetfestijn@scoutsmelsen.be.

Inschrijven kan ook bij:
- Barbara: 0499/370218
24
Maa

Streekbierenavond 5 april

We gaan van start met onze welgekende streekbierenavond, met een overweldigend assortiment aan streekbieren. Ook worden we vergezeld door een liveoptreden van Les Bon Vivants. Verder nog, er is de mogelijkheid om shuffleton te spelen tegen elkaar en we organiseren ook een kickertoernooi en kaarting!

Facebook
24
Maa

99centfuif 6 april

Vervolgens is de 99centfuif aan de beurt! Het is reeds de 7e editie, en in 2013 maken we er een grandioos en spetterend feest van, alweer met hetzelfde concept van drank aan 99cent.

INFO: ADK 8 - VDK 6 | SCOUTSTERREIN MELSEN | 6 APRIL | DOORS 21U

Verdere info vindt u op http://99centfuif.be of op facebook.
02
Maa

Jonggivers verkopen paaseieren!

De jonggivers hebben zondag 3 maart een takkasactie. Ze zullen paaseitjes aan democratische prijzen verkopen om hun kas te spijzen. Dus, breng allemaal 5 eurootjes mee en help de jonggivers een handje! We hopen dat we kunnen rekenen op jullie medewerking!
Een stevige linker, Scouts Melsen.
28
Jan

Scouts vergadering op zondag

Beste scoutsleden,
vanaf heden zullen de scoutsvergadering terug doorgaan op zondag. De eerste zondagactiviteit is op 3 februari en alle leden worden in uniform verwacht om 14u aan het scoutsterrein.

Tot dan!
27
Dec

Website in een nieuw jasje

We hebben een nieuwe website. Na ruim 6 jaar vonden we het eens tijd voor vernieuwing. Feedback is altijd welkom, of als je een foutje tegenkomt, of een andere opmerking hebt, mag je dit gerust doen via het contactformulier. Hopelijk bevalt het jullie wat!

Een stevige linker,
Scouts Melsen

26
Dec

Kerstboom verbranding

Zaterdag 5 januari is het kerstboomverbranding! Alle leden worden om 19u in uniform verwacht voor de activiteit. Alle anderen zijn welkom vanaf 21u.

Vergeet niet: neem je kerstboom mee, dan krijg je 1 gratis consumptie!
02
Dec

2 december: Sinterklaas, deel I

Aan alle leden van scoutsmelsen:

gelieve jullie schoentje mee te brengen zodat de sint het kan vullen tegen de volgende vergadering!

Een stevige linker,
Scouts Melsen


12
Nov

18 november: Paskoffer

Beste leden, ouders, sympathisanten en scoutsgezinden,

op zondag 18 november is het paskoffer verkoop. Dit houdt in dat de leden de mogelijkheid krijgen om nieuwe scoutskleren te passen voor tijdens de activiteiten, en vindt plaats na de activiteit vanaf 17u.

Een stevige linker, 
Scouts Melsen.


02
Nov

Dropping 10 november 2012

Op 10 november staat onze jaarlijkse dropping weer gepland. Het concept is ondertussen wel al bekend: een wandeltocht van om en beide 10 kilometer, met verschillende stops waarbij u een hapje en een drankje kan nuttigen. Wij vragen hier 5 euro voor en je kan beginnen van 19u10 tot 20u40!

Dit jaar doen we iets speciaals! Dus heb je een goede speurneus? Kom dan zeker langs!

Inschrijven is niet verplicht, maar wel aangeraden opdat wij een idee hebben hoeveel personen we kunnen verwachten. 

Inschrijven kan bij simon.hulsbosch@hotmail.com
of bij Bernard Heynderickx (0472433642)


23
Okt

Takkasactie Jin - Soepverkoop

Beste vrienden (en vriendinnen) van de scouts,

In de zomer van 2013 gaan wij met de laatstejaars (de jin) van Scouts Were-di Melsen op buitenlands kamp! Om dit te kunnen financieren doen we allerlei acties. 
We beginnen met een soepverkoop!

Wanneer? 28 Oktober:  tijdens het scoutsontbijt + na de vergadering (16u30-17u30)
Wat? Een assortiment van verschillende gezonde vers gemaakte  soepen in potjes van een halve liter, voor €3 ‘t stuk!

Groetjes,
Romy, Charlotte, Louisa, Koen, Laurens & Andreas


16
Okt

Scoutsontbijt 28 oktober

Beste leden en ouders,

op zondag 28 oktober organiseert de VZW 't Veldschuurke in samenwerking met de leiding van Scouts Melsen naar jaarlijkse gewoonte een scoutsontbijt. Dit ontbijt gaat door in het scoutslokaal (kerkwegel 24 te Melsen) van 8u tot 10u. 

De prijs bedraagt 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 8 jaar. De betaling gebeurt de dag zelf aan de kassa.

Inschrijving is mogelijk via mail op jonasmaus@hotmail.com, of telefonisch op het nummer 0495/403.575

Een stevige linker, 
VZW en leiding van Scouts Were Di Melsen


28
Sep

Vergaderingen en maandplanningen

De vergadering van 30 september gaan door op de normale uren. Elke maand wordt een nieuwe maandplanning per tak geüpload en kan aldus geraadpleegd worden. U kan de maandplanningen bezichtigen door hier te klikken of te klikken op "maandplanning" bovenaan, en vervolgens de gewenste tak selecteren.

Tot zondag!

Scouts Melsen.


03
Sep

Start scoutsjaar 2012-2013

Het nieuwe scoutsjaar gaat bijna van start! De komende weken gebeuren de huisbezoeken en inschrijvingen. Bij deze een kort overzicht van de eerste belangrijke data in het nieuwe scoutsjaar van Scouts Were Di Melsen.

VRIJDAG: 21 September

Een openingsfuif met zomerse herfstbeats op een herfestelijke zomeravond. Gezellig samenzitten rond een kampvuur of even de druk van het nieuwe schooljaar van je schouders shaken en volledig losgaan: het kan hier!

Het gaat door vanaf 21u, en de inkom bedraagt 3 euro. 

SPECIAL ANNOUNCEMENT:
Als jij 3 palmbomen meebrengt, mag je gratis binnen! 

ZATERDAG: 22 september

Openingsmis! Alle leden worden in uniform verwacht in de kerk op het scoutsjaar in te zetten! Meer informatie zal nog volgen en wordt meegedeeld tijdens de huisbezoeken!

ZONDAG: 23 september

De eerste scoutsvergadering gaat door op 23 september, al wie wil mag een vriendje of vriendinnetje meenemen! Of meerdere, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. De vergadering begint om 14u en is gedaan om 17u voor de kleinere takken. Voor de givers duurt de vergadering tot 17.30u

Meer informatie volgt op de site en tijdens de huisbezoeken.

Wij kijken er al naar uit, wij hopen hetzelfde van jullie!

Een stevige linker, Scouts Melsen.


01
Aug

Wedstrijd van het nieuwsblad: beste kampfoto

Scouts Melsen neemt deel aan een wedstrijd van het nieuwsblad, opdat zij kans maken op 250 euro aan nieuw spelmateriaal! Wil jij graag dat onze scouts meer kan bieden aan de jonge leden, zodat elke zondagavond meer plezier en avontuur biedt, en heb jij een facebook account?

Ga dan naar de onderstaande link, en klik onderaan de foto op "stemmen", voer vervolgens de beveiligingscode in stem! (geen zorgen, je facebook gegevens worden nergens gedeeld of gepubliceerd).
Om onze kansen nog te vergroten, gelieve deze foto ook te delen op facebook, door te sturen en te vertellen aan iedereen, want elk beetje is welkom!


Wij rekenen op jullie!

Een stevige linker, Scouts Melsen.


24
Jul

Einde Scoutsjaar 2011-2012

Het zit erop! Bedankt iedereen voor dit prachtige scoutsjaar. Hou de website in het oog want binnenkort zullen de activiteiten en kalender worden geüpdatet. 

Hopelijk tot volgend jaar,

een stevige linker, 
Scouts Were Di Melsen.


24
Jun

Info Groepskamp 2012 (2)

Indien u zich nog niet heeft ingeschreven voor het groepskamp, gelieve zo snel mogelijk iets te laten weten. Ook als u nog niet betaald heeft, gelieve dit zo snel mogelijk te doen. Het bedrag is 135 euro.

Takleiding:
 • Kapoenen - Maaike - 0496/74.34.97
 • Kabouters - Jolien VDD - 0497/28.44.33
 • Welpen - Bernard - 0472/43.36.42
 • Jonggivers - Jolien H - 0499/37.96.25
 • Givers - Roxanne - 0472/73.06.04
 • Jin - Maarten - 0494/85.77.90

Enkele dingen die zeker en vast moeten meegenomen worden:
    • Lunchpakket voor de eerste dag
    • Sjortouw (de oudere takken, kan je kopen in Hubo, Makro, AS Adventure)
    • Gamel, beker, bestek
    • Keukenhanddoeken
    • Doucheproducten zoals zeep en shampoo moeten biologisch afbreekbaar zijn!

Gelieve het strookje omtrent de bezoekdag ingevuld terug af te geven aan uw leiding. Dat kan je vinden in elk kampboekje! 
Indien u zich achteraf nog wil inschrijven, gelieve dit zo snel mogelijk te doen door een Maarten of Roxanne te contacteren (de nummers kan u hierboven vinden)


14
Mei

Jin Frietkot 2012

Dit weekend is het weer zover, Melsen heeft er voor heel eventjes een frietkot bij!

De Jin presenteert:
FRITUUR WERE-DI MELSEN tvv buitenlandse reis van de Jin!

Waar?
Parking van Herberg 't Oud Melsen
Wanneer?
18 mei & 19 mei vanaf 17u

Kom zeker eens een frietje eten, kwaliteit en vermaak is gegarandeerd! Hopelijk zien we jullie daar.


10
Mei

Einde scoutsjaar 2011-2012

Het scoutsjaar loopt op zijn einde. Op 11 mei zullen we afscheid nemen van de zondagvergaderingen en met veel zin uitkijken naar het grote kamp. De laatste activiteit zal doorgaan van 19.00u en eindigen om 21.00u uur.

Vervolgens worden de ouders met en sympathisanten uitgenodigd voor een hapje en een drankje met een praatje aan het kampvuur.


Omtrent het scoutskamp: er zal nog verdere informatie komen rond het scoutskamp, zoals hoe in te schrijven, het adres, etc. Dit gebeurt op de inschrijvingsavond(en). De data zullen op de website komen.09
Apr

Groepsuitstap 14 april

14 april 2012 is het zover, dé vergadering waar iedereen op heeft gewacht: de groepsuitstap! De bestemming is (helaas) nog een verassing. Wij kunnen alvast zeggen dat het super tof wordt!

Wij verwachten jullie fris en monter om 8u30 aan Gent Sint-Pietersstation. Gelieve tijdig aanwezig te zijn zodat we onze trein zeker niet missen!

Normaalgezien zijn we terug tegen 17u50 in het station van Gent Sint-Pieters.

Wat neem je mee:
- 20 euro voor de groepsuitstap (en eventueel wat extra zakgeld)
- scoutssjaal
- lunchpakket
- 2 goede humeuren (indien mensen hun goed humeur niet meehebben, hebben we er op voorraad!)


29
Maa

Tombola Jonggivers

Na hard werken en zwoegen hebben de jonggivers van Scoutsmelsen genoeg tombolakaartjes verkocht en heeft er een trekking plaatsgevonden! De 3 winnaars van de tombola zijn Katrien Pusyn, Sien de Vlieger, en Evy Stevens. 

Er is een mail verstuurd naar de winnaars met meer informatie omtrent de tombola & prijsophaling.
Nogmaals bedankt aan iedereen die ons heeft gesteund!


14
Maa

Feestweekend April 2012

Scouts Were Di Melsen is blij u het feestweekend 2012 te presenteren, dat doorgaat op 6, 7 & 8 april! Hier alvast een klein overzicht van ons feestweekend. Indien u meer informatie wilt, kan u terecht op onze feestweekend pagina waar alles in geuren en kleuren staat uigelegd.

6 APRIL:
We gaan van start met onze welgekende streekbierenavond, met een overweldigend assortiment aan streekbieren. Ook worden we vergezeld door een liveoptreden van Cherry Sunburst. Verder nog, er is de mogelijkheid om airhockey te spelen tegen elkaar en we organiseren ook een kickertoernooi!


7 APRIL:
Vervolgens is de 99centfuif aan de beurt! Het is reeds de 6e editie, en in 2012 maken we er een grandioos en spetterend feest van, alweer met hetzelfde concept van pintjes aan 99cent.

INFO:
ADK 8 - VDK 6 | SCOUTSTERREIN MELSEN | 7 APRIL | DOORS 21U

Verdere info vindt u op http://99centfuif.be of op facebook.

8 APRIL:
Na een weekend feesten mag een stevige maaltijd zeker niet ontbreken, daarom organiseren we een brochettefestijn. Er zijn vleesbrochettes & visbrochettes verkrijgbaar, aan respectievelijk 14 en 16 euro. Alle maaltijden worden geserveerd met verse groentjes. 
Kinderen eten aan halve prijs.

Goed nieuws: voor de kinderen (en eventueel ouderen) zal er een reuzespringkasteel en ballenbad ter beschikking zijn!

Inschrijven kan bij:
 • Celine: 0498/26.51.55
 • Jolien: 0497/28.44.33
 • Maaike: maaikehaemelynck@hotmail.com

Check us out @ facebook


07
Maa

De paskofferbestellingen zijn er!

De hopper-bestellingen zijn toegekomen en beschikbaar op de volgende vergaderingen! Indien u nog niets betaald heeft en toch besteld, gelieve zo snel mogelijk het geld aan de leiding te bezorgen.
een stevige linker, Scouts Melsen

20
Dec

Kerstboomverbranding 7 januari

Scoutsmelsen is blij u de volgende editie van de kerstboomverbranding mede te delen! Iedereen is welkom vanaf 19u voor een spetterend kampvuur en bijhorende sfeermuziek op het scoutsterrein! 
Deze gaat door zaterdag 7 januari 2012.

- Warme dranken
- Hot-dogs
- Jenever- en cavabar

Zet uw kerstboom (zonder pot) buiten voor vrijdagmorgen 9u en wij komen hem ophalen!


06
Dec

Groepskamp 2012

Beste leden & ouders,

Ter ere van ons 40-jarig bestaan hebben we besloten om dit jaar op groepskamp te gaan. Dit houdt in dat alle leden samen op 1 groot kamp gaan ergens op een weide in de Ardennen (in de buurt van Sankt Vith). 
Alle takken zullen in tenten slapen; de kapoenen, welpen en kabouters op een plankenvloer, de jonggivers, givers en jin zoals gewoonlijk in gesjorde bedden.

De data verschillen met die van andere kampen:
 • kapoenen: 3 juli tem 7 juli
 • welpen & kabouters: 1 juli tem 7 juli
 • jonggivers, givers en jin: 1 tem 13 juli

Zaterdag 7 juli worden kapoenen, welpen en kabouters opgehaald door de ouders en is er bezoekdag voor jonggivers, givers en jin.

Gelieve voor verdere vragen contact met ons op te nemen.
Groepsleiding:
 • Roxanne - 0472/73.06.04
 • Maarten - 0494/85.77.90

Takleiding:
 • Kapoenen - Maaike - 0496/74.34.97
 • Kabouters - Jolien VDD - 0497/28.44.33
 • Welpen - Bernard - 0472/43.36.42
 • Jonggivers - Jolien H - 0499/37.96.25
 • Givers - Roxanne - 0472/73.06.04
 • Jin - Maarten - 0494/85.77.90

Een stevige linker,
De leidingsploeg


18
Nov

Sinterklaas

Een berichtje voor alle leden van Scouts Melsen:
Het begint al wat koud te worden en we naderen daarbij ook de maand december. En wat gebeurt er in December? Het is Sinterklaas!
We vragen daarom aan elk lid om zijn of haar schoentje zo snel mogelijk aan zijn of haar leiding te geven zodat de Sint en Zwarte Piet ook wat in jullie schoentje kunnen komen leggen! Vergeet niet je naam in je schoentje te vermelden (naaien, schrijven, kleven, ...), anders geraakt je schoentje misschien wel verloren.


Groetjes, een stevige linker en tot dan!
Leiding Scouts Melsen

16
Nov

Oudleiding Reunie

Aangezien scouts Were di Melsen 40 jaar bestaat, lijkt het ons een ideaal moment om eens stil te staanbij de talrijke leidingsploegen over de jaren heen. Enkele oudleiding en de huidige leiding werken aan een reunie om ze allemaal nog eens bij elkaar te krijgen.

Indien je zelf nog in de leiding bij scouts Melsen gestaan hebt, of indien je er enkele kent, gelieve de emailadressen door te mailen naar SKaaL@telenet.be (Alex Van den Berghe). Op die manier kunnen we een lijst samenstellen van alle leidingsploegen van de voorbije 40 jaar.

Groetjes, de leiding.

28
Okt

Dropping 10 November

Wij zijn blij u mede te delen dat er een nieuwe editie is van onze dropping! Deze start tussen 19u en 19u30 op donderdag 10 november 2011! We vragen hiervoor een kleine prijs van 4 euro, waarin onder andere een leuke tocht maar ook een hapje en een drankje wordt aangeboden.

Om je voor de dropping in te schrijven, klik dan hier.

10
Okt

Groepsweekend 21 - 23 oktober

Het is bijna zover! Weldra start ons supergroot en fantastisch groepsweekend. Hierbij delen wij graag een klein overzichtje mede ter voorbereiding:

 • Wanneer
  Van vrijdag 21 oktober om half acht tot zondag 23 oktober om elf uur.
 • Waar
  Kerkwegel 24 te Melsen (ons scoutsgebouw)
 • Wat breng ik mee?
  • Slaapzak
  • Matje
  • Toiletgerief
  • Genoeg warme kleren
  • Een feestneus
  • SIS-kaart
  • Je goed humeur
 • Hoeveel kost dat?
  25 euro

Gelieve te laten weten voor 17 oktober of je al dan niet aanwezig zal zijn. Voor meer info mag je steeds je leiding of groepsleiding aanspreken.

Scoutieve groeten & een stevige linker,
Scouts Were Di Melsen.

01
Okt

Paskoffer + fotos

De datum voor de paskofferverkoop is gewijzigd naar zondag 23 oktober, dit is de laatste dag van het groepsweekend!

Alle foto's staan nu in het fotoalbum, dat kan je hier vinden. De foto's van het voorbije jaar en kampen vind je onder 2010-2011.


UPDATE: Alle kampfoto's staan nu online, en ze zijn in hoge kwaliteit hier te downloaden.

22
Sep

Herinneringen

Eerst en vooral zouden we u er graag aan herinneren dat het openingsweekend van het scoutsjaar doorgaat vanaf 23 september tot en met 25 september. Dit houdt in:

 • 23 september: WE'RE DI FORTY - openingsfuif van het scoutsjaar.
 • 24 september: scoutsmis + dia-avond.
  Zoals op huisbezoek is gezegd, begint de scoutsmis om 17u op 24 september. Alle leden worden in perfect uniform om 17u in de kerk verwacht voor de generale repetitie. Daarna zijn jullie welkom voor een hapje en een drankje op de scouts waar de foto's van de kampen getoond worden en met gratis pannenkoeken met koffie!
 • 25 september: eerste vergadering!
  Indien je een vriend of vriendin wil meebrengen, of indien je volledig nieuw bent, jullie zijn allemaal welkom de eerste vergadering van 14u. Om 14u begint de scouts, dit wil zeggen dat het aangeraden is om enkele ogenblikken vroeger te komen!
03
Sep

Nieuw jaarthema

Armoede is een onrecht, maak er spel van

De jeugdbewegingen vinden dat het zo langzaam tijd wordt om een nieuw, gezamenlijk jaarthemate organiseren. Samen kiezen ze voor het thema "armoede". Deze keer geen mondiale, globale invalshoek, maar een lokale insteek: armoede hier bij ons, in onze stad, gemeente, wijk en straat. En zo wordt in 2011-2012 een jaar lang het bestrijden van armoede en uitsluiting het gemeenschappelijk jaarthema van zo"n 250 000 kinderen en jongeren.

Arm en rijk, da"s toch simpel: "arm" betekent dat je weinig hebt en "rijk" betekent het tegenovergestelde. Niet?
Armoede is helaas veel meer dan geen geld hebben of onder een brug moeten slapen. Gezinnen in armoede komen meer hindernissen tegen dan alleen "te weinig geld": moeilijkheden op school, weinig kansen op de arbeidsmarkt, een klein inkomen, een ongezonde woning, een moeilijke thuissituatie, ...
Lees meer...

02
Sep

We-re Di Forty


Scouts Melsen viert feest! Naar aanleiding van het nieuwe scoutsjaar, het einde van de ietwat droevige zomer en het begin van een weliswaar kleurrijke herfst, organiseren we een feestje om niet alleen dit, maar ook het 40-jarig bestaan van scouts Melsen te vieren! We brengen een zomerige sfeer, gepaard met de kleurrijke muziek gebracht door YLMT en The Wizzard.

Deze fuif vindt plaats te Scouts Melsen, op 23 september 2011. De deuren openen om 21u & de inkom bedraagt 3 euro!

Route vanuit Merelbeke/Gent - route vanuit Gavere/Oudenaarde naar Melsen.

28
Aug

Update website

Het was enige tijd niet mogelijk om de website te bezoeken maar deze problemen zijn nu achter de rug. Enkel de links naar het forum en het fotoalbum moeten nog gefixed worden!

Gelieve dan vanaf nu ook af en toe eens een kijkje te nemen op de website voor eventuele updates.

UPDATE:
ook het forum & het fotoalbum zijn volledig hersteld.